Breekbare ideeën

02-10 2007 t/m 20-01 2008

2008

De omvangrijke groepstentoonstelling, met werk van 35 kunstenaars en vormgevers, toonde fragiele concepten, uitgesproken ideeën en poëtische verhalen verpakt in harde maar uiterst breekbare keramische sculpturen en (toegepaste) vormgeving. Het bindende element voor zowel de gerenommeerde kunstenaars en vormgevers als aanstormende talenten is dat het materiaal een medium is, geen doel op zichzelf.

Het palet aan technische mogelijkheden is in de laatste decennia verrijkt met een keur aan nieuwe media (waaronder video, internet, fotografie), maar ook met ambachten die al heel lang bestaan en herwaardering verdienen (zoals keramiek, glasblazen, textielbewerking). ‘Breekbare ideeën’ liet op verschillende manieren zien hoe een eeuwenoude techniek als keramiek, die een veelvoud aan historische referenties in zich draagt, perfect kan aansluiten bij hedendaagse ontwikkelingen in kunst en vormgeving.

Concept en coördinatie: Bart van den Boom. Vormgeving: Bart van den Boom & Frank Prummer. Samenstelling: Louise Schouwenberg.