Als tentoonstellingsmaker en -vormgever streef ik naar een sterke communicatieve overdracht van het inhoudelijke verhaal en naar een spraakmakende, beklijvende presentatie die dat verhaal versterkt waardoor er een betekenisvolle extra laag wordt toegevoegd.

Ik vind het van belang dat bezoekers zich door de inrichting welkom en gewaardeerd voelen. Een tentoonstelling is succesvol als bezoekers ook echt hun ogen openen, geënthousiasmeerd raken, langer in een tentoonstelling willen doorbrengen en zich willen verdiepen in het onderwerp. Vormgeving, scenografie en de routing van een tentoonstelling kunnen de beschouwer anders en bewuster laten kijken.

Deze website toont een selectie uit het brede palet aan tentoonstellingen die ik gemaakt heb voor zowel museale ruimtes, oude industriële panden als in de (semi-) publieke ruimte.

Mijn netwerk bestaat uit een groot aantal professionals; technici op het gebied van multimedia, film en videoprojecties, tentoonstellingsbouwers en -makers, licht- en geluidtechnici, grafisch ontwerpers en jonge, enthousiaste tentoonstellingsbouwers met oog voor detail en met liefde voor het vak.

Graag vertel ik meer over mijn denk- en werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Sinds 2010 heb ik als zelfstandig tentoonstellingsmaker / ontwerper onder meer samengewerkt met Het Nederlands Fotomuseum – Rotterdam, Centre Céramique – Maastricht, Schunck* – Heerlen, Museum De Domijnen – Sittard, Het Cuypershuis – Roermond, Natuurhistorisch Museum – Maastricht, Bureau Europa – Maastricht, gemeente Maastricht, Gemeente Heerlen, gemeente Hasselt (B), Stichting Embedded Art – Provincie Utrecht, Museum van de Vrouw – Echt, Stichting Pas – Maastricht, NSJ – Rotterdam, Huis voor de Kunsten – Roermond, Wijkontwikkelingsmaatschappij Belvédère – Maastricht, Stadsmuseum – Weert

Voor Viewmaster Projects initieer, cureer, programeer en coördineer ik bijzondere videokunstprojecten in de openbare ruimte en bijzondere binnenruimtes. www.viewmaster-projects.com.

Voor 2010 ben ik o.a. werkzaam geweest bij het Noord-Brabants Museum – Den Bosch, Museum Het Domein Sittard, Centre Céramique – Maastricht, Museum van Bommel van Dam – Venlo.