Groeten uit Maastricht

 

Groeten uit Maastricht      2017 > 2018

‘Groeten uit Maastricht’ toonde in de nieuwe evenementenruimte van het Eiffelgebouw te Maastricht 16 verschillende bedrijven die op hun eigen vakgebied innovatief zijn. De gepresenteerde bedrijven waren zeer uiteenlopend, van startende Hightec bedrijven tot aan de in transitie-zijnde Enci, van staalkolossen tot aan kinderwagenproducenten die uitsluitend met recyclebare materialen werken.

Om eenheid in de diversiteit te creëren werd elk bedrijf gepresenteerd vanuit een basisvorm van 200 x 200 cm vloeroppervlak en 150 cm hoog. Sommige modules hadden een grondvlak van 300 x 200 cm. Elke module had bijzondere aanpassingen die speciaal voor het onderwerp/ bedrijf ontworpen waren, bv Lades, kijkgaten, vitrines, maar ook speciale gimmicks en verrassingen werden naast de beeldmateriaal en teksten aan, op of in de module gepresenteerd. Iedere module had een eigen kleur, en een zithoek waar de nieuw gemaakte kortfilm over het bedrijf gepresenteerd werd. Als bezoekers gingen zitten voor de film, verdwenen ze voor even in de module zelf.

Concept, vormgeving en coördinatie: Bart van den Boom. Tentoonstellingsbouw: Atelier de Vree. Techniek AV&F. Grafische vormgeving: Studio Eijkenhorst en Unknown Designers. Kortfilms: Bram Rusman en Mark Routs. Introfilm: Ben Brack met Bart van den Boom en Ilona van den Brekel. Projectmedewerker: Ilona van den Brekel. Selectie bedrijven: gemeente Maastricht. Communicatie: Esther Saris.